Pages

Daily GRAM

22.2.09

whatever cheesecake...

*not my photo

Dulu gw suka banget ama Boston Cheesecake-nya Coffee Bean, trus dah lamaaa gw ga makan, dan tiba-tiba tadi pas di Grand Indonesia, gw teringat akan cheesecake ini, akhirnya gw ke Coffee Bean. Sempet berpikir buat pesen cheesecake laen, pilihan sempet jatoh ke Oreo Cheesecake, tapi di detik-detik terakhir (lebay) akhirnya gw mutusin buat mesen Chicago Cheesecake aja (gw binun, perasaan dulu namanya Boston kok sekarang Chicago yah?). Whatever the name is, I adore this cheesecake. Walo penampakannya sangat sederhana dan apa adanya, tapi YUUMMMY! Jadi pengen lagi...

16.2.09

xiao long bao...

Entah kenapa gw jadi ngidam xiao long bao, padahal baru makan kemaren di Furama. Anehnya abis makan baru ngidam, di mana-mana ngidam dulu baru makan. Terbayang saat-saat indah gw kemarin bersama xiao long bao, ketika kujepit kepalanya dengan sumpitku, kuangkat dengan hati-hati dan kuletakkan dia di atas sendokku. Ahhh...masih panas dia, kutiup sedikit, kugigit kulit bagian bawahnya sedikit saja, lalu kuhirup kuahnya. MANTAAAP! Setelah kuahnya ud terhirup sebagian besar, kulahaplah makanan berisikan daging babi favoritku tersebut, sampai terkunyah sempurna, ditelan, dan mulai melalui proses pencernaan. Mungkin kemarin saat-saat kita bersama berlalu begitu cepat, tapi tunggulah aku, aku akan segera menemuimu lagi wahai xiao long bao...

a personality test...

Pas lagi melakukan kegiatan ngalor ngidul di dunia maya, gw menemukan link ini,
a personality test, dan iseng-iseng aja gw isi, so these are the questions and my results (quite true overall) :

THE QUESTIONS

(My answers were the bold ones)

1

Imagine that you are walking along a path. What do you see around you?

2

What do you see near your feet?

3

Will you pick it up?

4

You walk along and find water. In what form is the water?

5

You see a key in the water and you pick it up. What does it look like?

6

Next you stumble across a house. What type of house is it?

7

What do you do next?

8

Suddenly, something jumps out at you. What is it?

9

Because you are so scared you run until you see a wall blocking the path in front of you. There is a door, but it's locked, so you look through the key hole. What do you see?


THE RESULT
S

Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:

You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

The seriousness of your love:

You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love.

Your views on education

Education is less important than the real world out there, away from the classroom. Deep inside you want to start working, earning money and living on your own.

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:

You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.

What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.

Who is your true self:

You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

10.2.09

teh manis tapi tawar...

Tadi gw nemenin mami jalan kaki iseng-iseng nyari jambu, tapi ternyata tukang jambunya dah ga jualan. Akhirnya malah nyasar ke restoran Padang, mami nawarin gw buat makan di situ, yah, rejeki pantang ditolak la yah. Pas ud duduk, terjadilah percakapankurang lebih sebagai berikut :

Mba Resto Padang : minumnya apa?
Gw (sambil ngeliat menu minum...di mana tulisan teh manis panas ada di atas teh tawar) : mmm...teh manis tawar deh mba...
Mba Resto Padang (bengong ngeliatin gw) : ...
Gw (bingung mengartikan tatapan mba itu ke gw) : ...
Mami : Teh manis panas kali maksud kamu...
Gw (baru sadar setelah sekian detik apa bedanya teh manis tawar dengan teh manis panas) : oh iya mba, teh manis panas maksudnyaa!

Tuh mba senyam senyum ngeliat kedudulan gw, kasian kali yah dia am gw.
Duh, emang neh hari ini gw agak linglung, pengaruh nganggur kelamaan mungkin.

mama sang pemusnah...

Mami (yang lagi ribet ngurusin peng-cancel-an kartu kredit karena ud ga free annual fee) : Mana, sini kasih mami kartu-kartu goldnya, mo mami MUSNAHKAN!!!

(Emangnya kartu kredit eke monster ape, mo dimusnahkan dari muka bumi. Ade ade aje.)

3.2.09

small reunion, accounting, & wedding...

Hari minggu malem kemarin, gw ngumpul-ngumpul ama beberapa anak sekelas waktu kelas 3 SMA, dan most of them ngambil major accounting, dan jadi auditor sekarang, so, ud biasa gw terjebak dalam percakapan dengan segala istilah-istilah accounting yang tetep gw ga ngerti ampe sekarang. Well, pada ngomongin kerjaan lah mostly, sambil sedikit-sedikit bergosip tentang temen yang ga ikutan, haha, kebiasaan banget.

Tadi, gw ad small reunion lagi ama beberapa anak sekelas waktu 1 SMA, dihadirin ama 13 0rang lah tadi, 7 orang cewe dan 4 orang cowo temen sekelas dulu + 2 orang kekasih teman-temanku (jah bahasanya!). Dari 7 orang cewe itu 3 orang bakal get married soon, 1 this December, 1 next January, 1 lagi pokoknya antara awal-mid 2009, so the highlight is wedding, wedding, and wedding.

Wew, inikah topik pembicaraan yang wajar untuk orang-orang yang menjelang 23 tahun? Ternyata umur 23 itu uda tua juga yah? Bukan tua dink, dewasa. Then I should get a job soon too. Tapi kalo married, ntar ntar dah.

Pieces of My Blog

review (333) food (322) seafood (99) Central Jakarta (87) chicken (80) rice (79) pork (76) noodle (67) South Jakarta (64) travel (64) beef (62) indonesian cuisine (62) japanese cuisine (62) West Jakarta (58) desserts (55) dessert (52) italian cuisine (51) cake (48) chinese cuisine (47) pasta (47) daily (43) Grand Indonesia (32) soup (32) american cuisine (30) North Jakarta (27) ice cream (27) korean cuisine (27) family (26) chit chat (25) PIK (21) salad (21) miscellaneous (20) thoughts (20) Central Park (19) burger (19) pizza (19) dim sum (18) steak (18) friends (16) japan (16) South Korea (15) kway teow (15) Plaza Indonesia (14) backpacker jepang (14) biaya ke jepang (14) duck (14) jalan-jalan jepang (14) japan trip (14) jepang (14) persiapan ke jepang (13) sushi (13) thai cuisine (13) indian cuisine (12) singapore cuisine (12) french cuisine (11) hotel (11) yogyakarta (11) Pacific Place (10) singapore (10) ramen (9) senopati (9) Seoul (8) all you can eat (8) chocolate (8) coffee shop (8) doodling (8) fine dining (8) kopitiam (8) tex-mex cuisine (8) Gandaria City (7) Puri Indah (7) Serpong (7) event (7) fashion (7) milk tea (7) Mal Puri Indah (6) Taman Anggrek (6) brunch (6) pastry (6) scbd (6) tea (6) thamrin (6) Hong Kong (5) Taman Ratu (5) backpacker korea (5) lamb (5) looklet (5) malaysia (5) mocktail (5) sashimi (5) thailand (5) travel korea (5) Kota Kasablanka (4) coffee (4) dutch cuisine (4) gapyeong (4) itinerary korea (4) malaysian cuisine (4) meatball (4) mexican cuisine (4) osaka (4) phuket (4) sandwich (4) snack (4) tokyo (4) vegetarian (4) Alam Sutera (3) Citywalk Sudirman (3) Jeju (3) Lotte Shopping Avenue (3) Mangga Besar (3) Muara Karang (3) Plaza Senayan (3) Senayan City (3) Setiabudi One (3) biaya korea (3) bsd (3) buffet (3) cocktail (3) curhat colongan (3) curry (3) fast food (3) jalan-jalan korea (3) kyoto (3) menteng (3) mobile apps (3) peranakan cuisine (3) porridge (3) prayers (3) spanish cuisine (3) sudirman (3) theme park (3) Gatot Subroto (2) Panglima Polim (2) Sabang (2) Taiwanese Cuisine (2) bsd city (2) busan (2) delivery (2) disneyland (2) feed (2) foie gras (2) fruit (2) german cuisine (2) green ville (2) idol (2) ismaya (2) jalan panjang (2) karawaci (2) martabak (2) mood (2) mushroom (2) music (2) petite france (2) photoraphy (2) ramadhan (2) rooftop (2) satay (2) shabu-shabu (2) sky dining (2) smoothies (2) supermarket (2) tangerang (2) tempura (2) the breeze (2) visit korea (2) wine (2) Bogor (1) Cisarua (1) FX (1) Femina (1) Femina FoodLovers (1) For Sale (1) Hajime Ramen House (1) Juanda (1) Kuningan (1) Kuningan City (1) Living World (1) MKG (1) Mal Ciputra (1) PX Pavilion (1) Pesanggrahan (1) Sentul (1) Slipi (1) Tangerang Selatan (1) Tebet Green (1) World Street Food Congress 2013 (1) aeon mall (1) airasia jepang (1) alcohol (1) art (1) asisten pribadi (1) backpacker ke korea (1) bakso (1) bandung (1) bangkok (1) bar (1) beach (1) belgian cuisine (1) best ramen Jakarta (1) bintaro (1) bread (1) breakfast (1) british cuisine (1) bubur ayam (1) buka puasa (1) cake shop (1) celebrity chef (1) cheap eats korea (1) chicken rice (1) christmas (1) citos (1) comfort food (1) cookies (1) croissant (1) de ritz building (1) disneysea (1) diy (1) doraemon (1) dotonbori (1) dream (1) emporium pluit (1) fish (1) food bazaar (1) food court (1) fujiko f. fujio (1) fusion (1) garden korea (1) gelato (1) gion (1) gotemba (1) gotemba premium outlet (1) gusung macan (1) gwangali (1) haeundae (1) high tea (1) home-made cuisine (1) hotdog (1) intiland tower (1) itinerary jepang (1) jepang mahal (1) jogja (1) juice (1) kawasaki (1) kebayoran (1) kelapa gading (1) kemang (1) kemayoran (1) kempinski (1) kepulauan seribu (1) kiyomizu dera (1) korail pass (1) kushiyaki (1) lighting festival (1) lippo mall kemang (1) lippo mall puri (1) makan apa di myeongdong (1) makan murah di korea (1) mal kelapa gading (1) mandarin oriental (1) membabibuta (1) middle eastern cuisine (1) midplaza (1) milkshake (1) moroccan cuisine (1) mutton (1) myeongdong (1) myeongdong food guide (1) nami island (1) nara (1) one belpark (1) pancake (1) pembuatan visa korea selatan (1) penang (1) pengajuan visa korea (1) persiapan jepang (1) persiapan ke korea (1) pho (1) pim (1) pondok indah (1) por que no (1) portugese cuisine (1) pulau balik layar (1) pulau bulat (1) pulau gosong (1) pulau harapan (1) pulau macan (1) pulau perak (1) radio dalam (1) ramen Jakarta (1) ramen PIK (1) recipe (1) restoran myeongdong (1) roxy (1) running man haha restaurant (1) sausage (1) sekapur sirih (1) sekosani (1) semanggi (1) seoul food guide (1) set menu (1) shinsaibashi suji (1) shopping (1) sogo (1) sop buntut (1) stea (1) steak ramen (1) street food (1) suki (1) sundanese food (1) sunday brunch (1) swiss cuisine (1) the garden of morning calm (1) tips (1) toast (1) tokyo disneyland (1) transportasi jepang (1) transportasi korea (1) turkey (1) turkish cuisine (1) tv (1) udon (1) umeda (1) universal studios (1) valentine (1) vegan (1) venison (1) vietnamese cuisine (1) visa jepang (1) visa korea ditolak (1) waffle (1) warisan kuliner (1) wedding venue (1) wolter monginsidi (1) yakiniku (1) yanaka ginza (1) yesboss (1)