Pages

Daily GRAM

3.1.12

Bibliotheque...


One rainy afternoon (romantis amat yah kesannya), I had dinner with a few friends at Bibliotheque, located in Sampoerna Strategic Square building. Bibliotheque is the French word for library, no wonder you could see bookshelves filled with old books on the wall. Interior-nya bernuansa brownish, terdiri dari 2 lantai, di lantai atas hanya 1 area kecil terdiri dari beberapa meja, di lantai bawah terdapat beberapa meja dengan kursi sofa, meja biasa, juga bar seat.


Ada juga area outdoor seperti gambar di bawah. Tempatnya menyenangkan buat hangout, romantis buat nge-date, secara pencahayaan malam minim, hanya saja sepertinya all rooms are smoking rooms, and when I entered this place, seperti ada bebauan aneh menyengat di hidung, but lama-lama udah ga berasa lagi, karena mungkin hidungnya udah adaptasi.


Okay, to the menu. Di sini dari suasana dan namanya saja sudah bisa diduga, menu makanan-nya mengarah ke western food, dan harganya pun tidak murah. Menunya terdiri dari beberapa sections : beef, pastas, main courses, desserts. Untuk beverages sendiri sebagian besar terdiri dari liquor, untuk non liquor paling murah sepertinya TWG tea, around IDR 30K++, or Equil, Evian, or Perrier dengan range harga kurang lebih sama.


Our orders:

Green Tea Frappuccino (IDR 45K++)

This is my drink, and YES! Tumben banget gw mesen minuman gini kan, hehe, abisnya lagi pengen. The frappuccino was milky but tasty, but kalo minum ini kebanyakan pastinya gw ga kuat (susah biasa minumnya teh tawar), so I just managed to finish half of this.

Escargot (IDR 40K++)

Escargot is the French word for snail. Snails are yucky to see but yummy to eat. Escargot di atas dibumbui dengan garlic butter & parsley, yummy!

Beef Lasagna (IDR 75K++)

I'm not a fan of lasagna, but this one tasted quite good, my friends loved it. The portion was also decent.

Spaghetti Chicken Pesto (IDR 65K++)

This one was also good, but a bit too salty.

John Dory Parcel (IDR 95K++)

The presentation was pretty. The fish was served in wrapped pastry. The sides were ratatouille & mashed potatoes. Nice meal!

Baby Chicken Rosemary (IDR 105K++)

The chicken was fried perfectly. I love the crunchy skin texture, the meat was tender, the sauce was also delicious.

Beef Steak Hache (IDR 105K++)

Nothing special about this one I guess. For me it was just an ordinary beef steak, or might be because I'm not a fan of beef.

Baklava Cashew Nuts & Vanilla Ice Cream (IDR 39K++)

Turned out, they were out of vanilla ice cream, so they replaced it with chocolate ice cream. I never had a baklava before, I just saw it on Masterchef shows, so I was curious about the taste and ordered one. For me it was like eating teng-teng kacang topped with pastry. Not bad, but not my fave dessert.
Mille Feuille (39K++)

Layers of crisp baked pastries separated by cream fillings couldn't go wrong. The Mille Feuille was good, but I prefer the one with more layers and thinner cream fillings.

---

Overall, Bibliotheque is a place with great ambience, gorgeous interior, and nice food :)

-------
Bibliotheque
Sampoerna Strategic Square, South Tower GF 7-8
Jl. Jend. Sudirman Kav 45-46, Jakarta
Tel. (021) 5795-6977

9 komentar:

  1. wowww ngiler liat makanan nya !! sayang banget pas ada promo dari disdus gw ga beli voucher nya :(

    BalasHapus
  2. belum kesampean mau ke sini soalnya denger2 mahal.. tapi escargot-nya masih ga mahal2 amat harganya.. jadi puengeeeennnn

    BalasHapus
  3. @cindy : itu gw pake voucher dari disdus, hehe...
    @galleryibu : terakhir2 Bibliotheque ada jual voucher diskon di beberapa web voucher, siapa tau nanti ada lagi :)

    BalasHapus
  4. beuh...nyesel abis deh ga beli voucher nya :( moga2 tar ada lagi !!

    BalasHapus
  5. Yumm! Wah, ternyata disdus sempet keluarin voucher ke Bibliotheque ya? Too bad I missed it =( Anyway, all the food looks yummy! Aku mau cobain Baby Chicken Rosemary ah next time hehe...

    BalasHapus
  6. @Cindy : waktu itu di dealkeren juga ada vouchernya :D
    @Ellyna : Yeap, sekitar 2 bulan lalu vouchernya :D

    BalasHapus
  7. Nice Review. Sudah lama banget tidak kesini. Hari ini mau kesini lagi karena ada voucher DealKeren 200rb utk beverage. Jadi inget terakhir pergi suasananya sangat-sangat berisik karena ada DJ juga. masih ada DJ dll-nya kah? Oh ya, may i know where you seated? di lt.2 atau di bawah?

    Dan yap. memang sayang sekali, rokoknya sangat-sangat "kencang" disana aromanya.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Waktu datang sih jam 7, masih sepi, jadi mungkin blm ada DJ juga yah, tapi makin malam makin rame. It was Friday btw..

      Duduknya di atas :)

      Hapus
  8. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wOKEYNOTES

    Gratis Pendaftaran, dapatkan Penghasilan lebih.
    3 tahun tetap membayar Profits / keuntungan
    Transfer langsung ke rekening anda

    Daftar Disini
    atau copy paste url dibawah ini ke browser anda :

    http://okeyprofits.com/register.php?ref=rizqy23

    http://okeynotes.com/blogs/1832/400/daftar-gratis-dapat-untung

    Kami mengakui telah berhasil dari program okeyprofits.com

    Gabung menjadi referral saya. Bonus 10% untuk anda
    Rizqy
    +6281269962117

    BalasHapus

Pieces of My Blog

review (333) food (322) seafood (99) Central Jakarta (87) chicken (80) rice (79) pork (76) noodle (67) South Jakarta (64) travel (64) beef (62) indonesian cuisine (62) japanese cuisine (62) West Jakarta (58) desserts (55) dessert (52) italian cuisine (51) cake (48) chinese cuisine (47) pasta (47) daily (43) Grand Indonesia (32) soup (32) american cuisine (30) North Jakarta (27) ice cream (27) korean cuisine (27) family (26) chit chat (25) PIK (21) salad (21) miscellaneous (20) thoughts (20) Central Park (19) burger (19) pizza (19) dim sum (18) steak (18) friends (16) japan (16) South Korea (15) kway teow (15) Plaza Indonesia (14) backpacker jepang (14) biaya ke jepang (14) duck (14) jalan-jalan jepang (14) japan trip (14) jepang (14) persiapan ke jepang (13) sushi (13) thai cuisine (13) indian cuisine (12) singapore cuisine (12) french cuisine (11) hotel (11) yogyakarta (11) Pacific Place (10) singapore (10) ramen (9) senopati (9) Seoul (8) all you can eat (8) chocolate (8) coffee shop (8) doodling (8) fine dining (8) kopitiam (8) tex-mex cuisine (8) Gandaria City (7) Puri Indah (7) Serpong (7) event (7) fashion (7) milk tea (7) Mal Puri Indah (6) Taman Anggrek (6) brunch (6) pastry (6) scbd (6) tea (6) thamrin (6) Hong Kong (5) Taman Ratu (5) backpacker korea (5) lamb (5) looklet (5) malaysia (5) mocktail (5) sashimi (5) thailand (5) travel korea (5) Kota Kasablanka (4) coffee (4) dutch cuisine (4) gapyeong (4) itinerary korea (4) malaysian cuisine (4) meatball (4) mexican cuisine (4) osaka (4) phuket (4) sandwich (4) snack (4) tokyo (4) vegetarian (4) Alam Sutera (3) Citywalk Sudirman (3) Jeju (3) Lotte Shopping Avenue (3) Mangga Besar (3) Muara Karang (3) Plaza Senayan (3) Senayan City (3) Setiabudi One (3) biaya korea (3) bsd (3) buffet (3) cocktail (3) curhat colongan (3) curry (3) fast food (3) jalan-jalan korea (3) kyoto (3) menteng (3) mobile apps (3) peranakan cuisine (3) porridge (3) prayers (3) spanish cuisine (3) sudirman (3) theme park (3) Gatot Subroto (2) Panglima Polim (2) Sabang (2) Taiwanese Cuisine (2) bsd city (2) busan (2) delivery (2) disneyland (2) feed (2) foie gras (2) fruit (2) german cuisine (2) green ville (2) idol (2) ismaya (2) jalan panjang (2) karawaci (2) martabak (2) mood (2) mushroom (2) music (2) petite france (2) photoraphy (2) ramadhan (2) rooftop (2) satay (2) shabu-shabu (2) sky dining (2) smoothies (2) supermarket (2) tangerang (2) tempura (2) the breeze (2) visit korea (2) wine (2) Bogor (1) Cisarua (1) FX (1) Femina (1) Femina FoodLovers (1) For Sale (1) Hajime Ramen House (1) Juanda (1) Kuningan (1) Kuningan City (1) Living World (1) MKG (1) Mal Ciputra (1) PX Pavilion (1) Pesanggrahan (1) Sentul (1) Slipi (1) Tangerang Selatan (1) Tebet Green (1) World Street Food Congress 2013 (1) aeon mall (1) airasia jepang (1) alcohol (1) art (1) asisten pribadi (1) backpacker ke korea (1) bakso (1) bandung (1) bangkok (1) bar (1) beach (1) belgian cuisine (1) best ramen Jakarta (1) bintaro (1) bread (1) breakfast (1) british cuisine (1) bubur ayam (1) buka puasa (1) cake shop (1) celebrity chef (1) cheap eats korea (1) chicken rice (1) christmas (1) citos (1) comfort food (1) cookies (1) croissant (1) de ritz building (1) disneysea (1) diy (1) doraemon (1) dotonbori (1) dream (1) emporium pluit (1) fish (1) food bazaar (1) food court (1) fujiko f. fujio (1) fusion (1) garden korea (1) gelato (1) gion (1) gotemba (1) gotemba premium outlet (1) gusung macan (1) gwangali (1) haeundae (1) high tea (1) home-made cuisine (1) hotdog (1) intiland tower (1) itinerary jepang (1) jepang mahal (1) jogja (1) juice (1) kawasaki (1) kebayoran (1) kelapa gading (1) kemang (1) kemayoran (1) kempinski (1) kepulauan seribu (1) kiyomizu dera (1) korail pass (1) kushiyaki (1) lighting festival (1) lippo mall kemang (1) lippo mall puri (1) makan apa di myeongdong (1) makan murah di korea (1) mal kelapa gading (1) mandarin oriental (1) membabibuta (1) middle eastern cuisine (1) midplaza (1) milkshake (1) moroccan cuisine (1) mutton (1) myeongdong (1) myeongdong food guide (1) nami island (1) nara (1) one belpark (1) pancake (1) pembuatan visa korea selatan (1) penang (1) pengajuan visa korea (1) persiapan jepang (1) persiapan ke korea (1) pho (1) pim (1) pondok indah (1) por que no (1) portugese cuisine (1) pulau balik layar (1) pulau bulat (1) pulau gosong (1) pulau harapan (1) pulau macan (1) pulau perak (1) radio dalam (1) ramen Jakarta (1) ramen PIK (1) recipe (1) restoran myeongdong (1) roxy (1) running man haha restaurant (1) sausage (1) sekapur sirih (1) sekosani (1) semanggi (1) seoul food guide (1) set menu (1) shinsaibashi suji (1) shopping (1) sogo (1) sop buntut (1) stea (1) steak ramen (1) street food (1) suki (1) sundanese food (1) sunday brunch (1) swiss cuisine (1) the garden of morning calm (1) tips (1) toast (1) tokyo disneyland (1) transportasi jepang (1) transportasi korea (1) turkey (1) turkish cuisine (1) tv (1) udon (1) umeda (1) universal studios (1) valentine (1) vegan (1) venison (1) vietnamese cuisine (1) visa jepang (1) visa korea ditolak (1) waffle (1) warisan kuliner (1) wedding venue (1) wolter monginsidi (1) yakiniku (1) yanaka ginza (1) yesboss (1)