Pages

Daily GRAM

24.2.11

killing the 'blackout' time...

Super-bored because of blackout? Yeap, last night I did. So what to do in this kind of situation?
Got dslr & flashlight? Yuk kita maen2. Dulu jaman kuliah, diajarin yang namanya 'bulb', membuka shutter kamera lebih lama dari biasanya, dan di ruangan yang gelap, sehingga kamera menangkap gerakan cahaya.

How to do (ini tips buat yang sendirian aja, moto ndiri, nyenter ndiri) :
- Pastikan ruangan gelap.
- Kalo misal lagi bosen-nya sendirian, gunakan tripod / cari tempat yang statis untuk naroh kamera.
- Setelah itu, setel di diafragma yang rendah, dan setelah itu set waktu yang di-mau, yang pasti cukup lama sampe kira2 kita selesai (10-30 detik, tergantung mo bikin gambar apaan).
- Oke, timer set, focus > manual, oke mari kita cekrek...
- Ambil posisi yang pas ketangkep kamera, dan mulai maenkan senter, tips untuk yang maen-maen sendiri, misal mo bikin huruf2, matikan senter sebelum menuju huruf berikutnya, nah kalo yang rame2, bisa deh 1 orang pegang 1 senter/ bentuk 1 huruf, moncong senter ngadep ke lensa ye.... Selaen senter? Bisa juga pake kembang api dll :D


Yah kira-kira begitulah caranya :p Demikian tips dari saya untuk mengisi waktu luang di kala mati listrik, semoga berguna, dan semoga malam ini ga mati listrik lagi (-.-")

14.2.11

Manhattan Fish Market

So, I've been willing to try this seafood place, Manhattan Fish Market - Grand Indonesia since last year. My friend said, it is better than that similar restaurant F&C :p A few weeks ago, I went to Central Park, and just realized that Manhattan Fish Market has opened there. Today, I took a day off, and planned to have lunch at Happy Day with abang, but unfortunately the weather changed my mind, instead, we went to Central Park.

I thought...Where should we have lunch? Then, Manhattan Fish Market crossed my mind, so we stopped there for some seafood :)

About the place, interior-nya dominated with red bricks & wood, sedikit bernuansa fish market (kayak pernah ke fish market aje...)


What's on the menu?
Yah seputar ikan2an & kawan2nya lah. Like F&C.


What did we order?
Si Abang ordered Soup of The Day, Mushroom Soup (Light-14K++)
He added salt, and it turned out to be a bit too salty for me, but nice for him.
Overall it was good.


For main course, I ordered Manhattan Seafood Platter for Two (179K++)
When the waiter came, he held the pan and sprayed fire onto the shrimps.

The platter consisted of : Dory, Calamari, Mussels (All Fried), Grilled Shrimp+Mayo, Garlic Rice, French Fries, Corn, Broccoli, Carrot.
And our opinion about the platter : our favorite was the rice (no kidding, we really love it), the second one might be the calamari, as the dory, we like F&C's better, but it was still good, the shrimps actually were okay, but the mayo was too sweet and too much, and we were not really into the mussels (though they were fried, masih berasa amisnya), and I wished for more vegetables (after eating those whole fried stuffs those contained lotsa cholesterol).

Though the portion was quite big, we were able to finish it, all of it. Yeah, I'm such a big eater.
Overall, we spent around 250K for this lunch (we had mineral water for beverage, each 10K).
Anyway, as we ordered, the waiter told us there's a promo for this sharing menu, CMIIW : 1 platter for 2+2 soup+2 drinks (juice or something, I forgot)+desserts will cost you around 290K after tax, go try for it if you're interested, since I thought I would be to full to have another soup, sweet drink, & dessert, I didn't take the promo :)


-------
The Manhattan Fish Market
Central Park Mall , LG # 204C & 205
Jl. Let. Jend. S. Parman Kav 28
Jakarta Barat

Pieces of My Blog

review (333) food (322) seafood (99) Central Jakarta (87) chicken (80) rice (79) pork (76) noodle (67) South Jakarta (64) travel (64) beef (62) indonesian cuisine (62) japanese cuisine (62) West Jakarta (58) desserts (55) dessert (52) italian cuisine (51) cake (48) chinese cuisine (47) pasta (47) daily (43) Grand Indonesia (32) soup (32) american cuisine (30) North Jakarta (27) ice cream (27) korean cuisine (27) family (26) chit chat (25) PIK (21) salad (21) miscellaneous (20) thoughts (20) Central Park (19) burger (19) pizza (19) dim sum (18) steak (18) japan (17) friends (16) South Korea (15) japan trip (15) kway teow (15) Plaza Indonesia (14) backpacker jepang (14) biaya ke jepang (14) duck (14) jalan-jalan jepang (14) jepang (14) persiapan ke jepang (13) sushi (13) thai cuisine (13) indian cuisine (12) singapore cuisine (12) french cuisine (11) hotel (11) yogyakarta (11) Pacific Place (10) singapore (10) ramen (9) senopati (9) Seoul (8) all you can eat (8) chocolate (8) coffee shop (8) doodling (8) fine dining (8) kopitiam (8) tex-mex cuisine (8) Gandaria City (7) Puri Indah (7) Serpong (7) event (7) fashion (7) milk tea (7) Mal Puri Indah (6) Taman Anggrek (6) brunch (6) pastry (6) scbd (6) tea (6) thamrin (6) Hong Kong (5) Taman Ratu (5) backpacker korea (5) lamb (5) looklet (5) malaysia (5) mocktail (5) osaka (5) sashimi (5) thailand (5) tokyo (5) travel korea (5) Kota Kasablanka (4) coffee (4) dutch cuisine (4) gapyeong (4) itinerary korea (4) kyoto (4) malaysian cuisine (4) meatball (4) mexican cuisine (4) phuket (4) sandwich (4) snack (4) vegetarian (4) Alam Sutera (3) Citywalk Sudirman (3) Jeju (3) Lotte Shopping Avenue (3) Mangga Besar (3) Muara Karang (3) Plaza Senayan (3) Senayan City (3) Setiabudi One (3) biaya korea (3) bsd (3) buffet (3) cocktail (3) curhat colongan (3) curry (3) fast food (3) jalan-jalan korea (3) menteng (3) mobile apps (3) peranakan cuisine (3) porridge (3) prayers (3) spanish cuisine (3) sudirman (3) theme park (3) Gatot Subroto (2) Panglima Polim (2) Sabang (2) Taiwanese Cuisine (2) bsd city (2) busan (2) delivery (2) disneyland (2) feed (2) foie gras (2) fruit (2) german cuisine (2) green ville (2) idol (2) ismaya (2) jalan panjang (2) karawaci (2) martabak (2) mood (2) mushroom (2) music (2) petite france (2) photoraphy (2) ramadhan (2) rooftop (2) satay (2) shabu-shabu (2) sky dining (2) smoothies (2) supermarket (2) tangerang (2) tempura (2) the breeze (2) visit korea (2) wine (2) Bogor (1) Cisarua (1) FX (1) Femina (1) Femina FoodLovers (1) For Sale (1) Hajime Ramen House (1) Juanda (1) Kuningan (1) Kuningan City (1) Living World (1) MKG (1) Mal Ciputra (1) PX Pavilion (1) Pesanggrahan (1) Sentul (1) Slipi (1) Tangerang Selatan (1) Tebet Green (1) World Street Food Congress 2013 (1) aeon mall (1) airasia jepang (1) alcohol (1) art (1) asisten pribadi (1) autumn in japan (1) backpacker ke korea (1) bakso (1) bandung (1) bangkok (1) bar (1) beach (1) belgian cuisine (1) best ramen Jakarta (1) bintaro (1) bread (1) breakfast (1) british cuisine (1) bubur ayam (1) buka puasa (1) cake shop (1) celebrity chef (1) cheap eats korea (1) chicken rice (1) christmas (1) citos (1) comfort food (1) cookies (1) croissant (1) de ritz building (1) disneysea (1) diy (1) doraemon (1) dotonbori (1) dream (1) emporium pluit (1) fall in japan (1) fish (1) foliage (1) food bazaar (1) food court (1) fujiko f. fujio (1) fusion (1) garden korea (1) gelato (1) gion (1) gotemba (1) gotemba premium outlet (1) gusung macan (1) gwangali (1) haeundae (1) high tea (1) home-made cuisine (1) hotdog (1) htiachi seaside park (1) intiland tower (1) itinerary jepang (1) japan trip 2017 (1) jepang mahal (1) jogja (1) juice (1) kawasaki (1) kebayoran (1) kelapa gading (1) kemang (1) kemayoran (1) kempinski (1) kepulauan seribu (1) kiyomizu dera (1) korail pass (1) kushiyaki (1) lighting festival (1) lippo mall kemang (1) lippo mall puri (1) makan apa di myeongdong (1) makan murah di korea (1) mal kelapa gading (1) mandarin oriental (1) membabibuta (1) middle eastern cuisine (1) midplaza (1) milkshake (1) moroccan cuisine (1) mutton (1) myeongdong (1) myeongdong food guide (1) nami island (1) nara (1) one belpark (1) pancake (1) pembuatan visa korea selatan (1) penang (1) pengajuan visa korea (1) persiapan jepang (1) persiapan ke korea (1) pho (1) pim (1) pondok indah (1) por que no (1) portugese cuisine (1) pulau balik layar (1) pulau bulat (1) pulau gosong (1) pulau harapan (1) pulau macan (1) pulau perak (1) radio dalam (1) ramen Jakarta (1) ramen PIK (1) recipe (1) restoran myeongdong (1) roxy (1) running man haha restaurant (1) sausage (1) sekapur sirih (1) sekosani (1) semanggi (1) seoul food guide (1) set menu (1) shinsaibashi suji (1) shirakawa go (1) shopping (1) sogo (1) sop buntut (1) stea (1) steak ramen (1) street food (1) suki (1) sundanese food (1) sunday brunch (1) swiss cuisine (1) takayama (1) the garden of morning calm (1) tips (1) toast (1) tokyo disneyland (1) transportasi jepang (1) transportasi korea (1) turkey (1) turkish cuisine (1) tv (1) udon (1) umeda (1) universal studios (1) valentine (1) vegan (1) venison (1) vietnamese cuisine (1) visa jepang (1) visa korea ditolak (1) waffle (1) warisan kuliner (1) wedding venue (1) winter in japan (1) wolter monginsidi (1) yakiniku (1) yanaka ginza (1) yesboss (1)